Tekstgrootte
‘t Boschveld is een ontmoetingsplaats voor alle kinderen die dagelijks naar ons kindcentrum komen. We bieden onderwijs in een stimulerende en veilige omgeving, waar kinderen kunnen groeien, ontwikkelen, samenwerken en worden gestimuleerd om kritisch te denken. We doen dat vanuit de drie basisbehoeftes relatie, competentie en autonomie. Zo groeien kinderen op tot veelzijdige, zelfstandige en initiatiefrijke kinderen.
KC Boschveld: Samen durven, doen en delen!
Onze visie staat beschreven in een aantal pijlers, die de kern vormen van ons onderwijs. Hiermee durven wij kinderen met vertrouwen een vervolgstap te laten zetten in hun verdere toekomst.
Kinderen leren bij ons op verschillende manieren tijdens instructies en op de leerpleinen in de units. De leerdoelen van de vakken lezen, taal, wereldoriëntatie en creatieve vorming verbinden we aan ons thematisch onderwijs. Onze werkwijze zorgt voor samenhang tussen de verschillende vakken, waardoor leren veel meer betekenis krijgt.
We gebruiken verschillende manieren om leerstof goed uit te leggen. Dit doen we met effectieve modellen die uitgaan van directe instructie bij een vakgebied. We dragen kennis over en werken aan vaardigheden en attitudes. Er is veel ruimte voor differentiatie en individuele aandacht, wat mogelijk is door onze unieke organisatievorm: Unitonderwijs.
We leren kinderen terug en vooruit te kijken op wat ze maken en wat ze (gaan) doen. Dit doen we door het geven van feedback en feedforward tijdens en aan het einde van het leerproces, zodat ze een vervolgstap in hun ontwikkeling kunnen zetten.
Burgerschap vinden wij belangrijk en is geïntegreerd in ons thematisch aanbod. Ook werken met een methode, ‘Vreedzaam’, waarmee we als school een doorgaande lijn op het gebied van burgerschap en sociaal- emotionele vorming realiseren. We leren kinderen hoe ze actieve, kritische en verantwoordelijke burgers kunnen worden, zowel in houding naar zichzelf als naar de ander.
We oefenen met kinderen vaardigheden om te kunnen plannen, organiseren en reguleren. Hiervoor gebruiken we de volledige leeromgeving, hulpmiddelen en vooral de leerkracht die van groot belang is. Leerkrachten werken bewust aan het stimuleren van autonoom gedrag zoals besluitvorming, impulsbeheersing en flexibiliteit, om de executieve functies van onze kinderen verder te laten ontwikkelen.
Op onze school kunnen en mogen kinderen zichzelf zijn. Als professionals realiseren wij een omgeving waarin het kind zijn mening mag geven en kan luisteren naar opvattingen van anderen. Respectvol spreken en luisteren staat hierbij hoog in het vaandel. Kinderen leren dat iedereen anders is en mag zijn en dat we elkaar gelijkwaardig en met respect behandelen. Iedereen heeft hierbinnen zijn rechten en plichten. Zo vormen we een fijne gemeenschap met de basiswaarden vrijheid, solidariteit en gelijkwaardigheid. De professionals dragen deze waarden zelf uit. Voor kinderen is het kindcentrum een oefenplaats om zich deze vaardigheden eigen te maken.
Digitale geletterdheid heeft een steeds grotere plek binnen ons onderwijs. Ons doel is dat kinderen kritisch en actief kunnen functioneren in een mediarijke wereld. Op onze school leren kinderen zich ethisch en veilig tot digitale technologie te verhouden.
Wil je vast een voorproefje hoe deze visie tot uiting komt? Klik dan hier